Insomnia (slapeloosheid) beïnvloedt je gezondheid en je geluk
Laat je niet in slaap sussen door insomnia. Slaapproblemen zijn namelijk minder onschuldig dan het lijkt! Ontdek wat je ertegen kunt doen...
Insomnia
13815
post-template-default,single,single-post,postid-13815,single-format-standard,edgt-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson child-child-ver-1.0.0,hudson-ver-1.9, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive
 
Tips tegen insomnia
jan 03 2023

Tips tegen insomnia

Insomnia is een moeilijk woord voor het fenomeen dat we ook wel slapeloosheid noemen. Eén op de zeven Nederlanders heeft hier af en toe last van. Slaapproblemen lijken misschien onschuldig, maar zijn minder onschuldig dan je denkt. Zowel op korte als op lange termijn kun je hier namelijk vervelende gevolgen van ondervinden. Daarom deel ik graag wat tips met je om weer lekker te gaan slapen en gezonder en gelukkiger te leven!

De oorzaken van insomnia 

Misschien herken je het wel: je ligt in bed te woelen en je komt maar niet in slaap. Je piekert, staart naar het plafond en hoort de klok ieder uur slaan. Er kunnen veel oorzaken voor slaapproblemen bestaan, maar stress is daarvan zeker één van de belangrijkste. Ook alcoholgebruik, hormonale schommelingen en het kijken naar je beeldscherm kunnen insomnia tot gevolg hebben. Daarnaast zijn slaapproblemen ook een verschijnsel dat veel voorkomt tijdens de overgang. 

De gevolgen van slaapproblemen 

Een vervelend gevolg van slaapgebrek is natuurlijk dat je de volgende dag niet altijd in je beste stemming bent. Maar hoewel dat zowel voor jezelf als voor je omgeving niet prettig is, heeft slapeloosheid ook grotere en gevaarlijkere risico’s. Je loopt bijvoorbeeld een groter risico op hart- en vaatziekten en depressies. Ook angststoornissen en zelfs obesitas zijn potentiële gevolgen van insomnia. Belangrijk dus om jezelf niet in slaap te laten sussen door je slapeloosheid!

Praktische tips tegen insomnia 

Goed slapen heb je gelukkig grotendeels zelf in de hand. Er zijn namelijk goede manieren om slapeloosheid te behandelen. Zorg bijvoorbeeld voor ontspanning en / of beweging voordat je gaat slapen. Ook is het goed om op je voedingspatroon te letten. Neem ’s avonds bijvoorbeeld geen cafeïnehoudende dranken. In plaats daarvan is het goed om warme melk met anijs te drinken. Ook helpt het om havermout, honing, rozijnen, yoghurt, banaan en / of bleekselderij te eten. Daarnaast is het warm aan te bevelen om een uur voordat je gaat slapen je beeldschermen uit te schakelen. Ook een vast tijdstip om op te staan en naar bed te gaan werkt tegen insomnia. 

Acupunctuur bij slaapproblemen 

Blijf je ondanks deze tips last houden van slaapproblemen? Dan zijn er natuurlijk allerlei pilletjes die je alsnog kunnen helpen. Geef je echter de voorkeur aan een natuurlijke geneeswijze om van je slaapproblemen af te komen? Dan is het goed om te weten dat je insomnia ook goed en veilig kunt behandelen met acupunctuur. Wil je hier graag meer over weten? Neem dan gerust contact met me op. Ik help je graag!

Delen