Overzicht - Acupunctuur Barendrecht
Acupunctuur Barendrecht is gericht op de mens in zijn totaliteit. Met andere woorden: lichaam, geest en omgeving zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voor het behandelen van gezondsheidsklachten zoals pijnklachten, zwangerschapsklachten, een onvervulde kinderwens, menstruatieklachten, maag- en darmklachten.
Acupunctuur, Barendrecht, pijn, zwangerschapsklachten, onvervulde kinderwens, menstruatieklachten, maag en darmklachten
11418
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-11418,edgt-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson child-child-ver-1.0.0,hudson-ver-1.9, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive
 

Wat kan er behandeld worden met acupunctuur?

Voor veel gezondheidsklachten is acupunctuur een geschikte therapie.

Er zijn meer aandoeningen en klachten waarbij acupunctuur verlichting kan geven, dan vermeld kan worden op deze websitepagina.

Hoofdpijn

Er zijn veel verschillende soorten hoofdpijn: spanningshoofdpijn, clusterhoofdpijn, migraine en ‘gewone’ hoofdpijn. Welke hoofdpijn je ook hebt, acupunctuur kan helpen de hoofdpijn te verminderen in heftigheid of frequentie of deze zelfs compleet verhelpen. Dit kan door de ontspannende werking van acupunctuur en het laten doorstromen van de energie van het hoofd naar het lichaam.

Migraine

Bonkende hoofdpijn, misselijkheid, steken in je hoofd, misschien ook sterretjes zien. Migraine of chronische hoofdpijn belemmert enorm in het dagelijkse leven. Acupunctuur kan leiden tot vermindering in heftigheid of frequentie van de migraine of deze zelfs compleet verhelpen. Dit kan door de ontspannende werking van acupunctuur en het laten doorstromen van de energie van het hoofd naar het lichaam.

Lees meer

Onvervulde kinderwens

Als zwanger raken niet lukt, kom je meestal via de huisarts bij de gynaecoloog terecht. Maar wist je dat acupunctuur ook kan helpen om de vruchtbaarheid te vergroten?

Lees meer

Zwangerschap

Acupunctuur kan helpen om je zwangerschapsklachten te verminderen. En het is veilig voor moeder én kind.

Lees meer

Menstruatie/PMS

Voor veel vrouwen is het ‘normaal’ om lichamelijke en/of emotionele klachten te hebben rondom hun menstruatie. Echter, in principe hoort een menstruatiecyclus vrij van klachten te zijn.

Lees meer

Burn-out

Burn-out is afgeleid van het Engelse ‘burned out’. Dit betekent letterlijk ‘opgebrand zijn’. Zo voel je je ook als je een burn-out hebt: alle reserves zijn opgemaakt.

Lees meer

Pijnklachten

Pijn kost veel energie. Het kent vele uitingsvormen: brandend, zeurend, prikkend, stekend. Daarnaast is de beleving van pijn heel persoonlijk. En kan sterk wisselen. Als je er last van hebt, heb je al van alles geprobeerd om ervan af te komen. Soms lijkt niets echt te helpen.

Lees meer

Kouwelijkheid

Wanneer de energiebalans verstoord is, kan dit leiden tot koude handen, koude voeten, of een algeheel gevoel van ‘het koud hebben’. Acupunctuur kan ervoor zorgen dat de energie meer in balans is waardoor je weer behaaglijker in je vel zit.

Stress

Stress geeft een gevoel van spanning, positief of negatief, in het lichaam. Langdurige stress of deze nu positief of negatief is, is belastend voor ons lichaam en tast onze gezondheid aan. Het blokkeert ons en put ons uit. Deze overbelasting kan zowel lichamelijke, mentale als emotionele klachten veroorzaken. Acupunctuur vermindert spanning en brengt tot rust. Daardoor kun je beter omgaan met stressvolle situaties.

Lees meer

Onvruchtbaarheid

Als zwanger raken niet lukt, kom je meestal via de huisarts bij de gynaecoloog terecht. Maar wist je dat acupunctuur ook kan helpen om de vruchtbaarheid te vergroten?

Lees meer

Overgangsklachten

De overgang (menopauze) is de fase waarin een vrouw afscheid neemt van haar vruchtbare jaren. Haar rol in het leven verandert. Dit is een normaal proces dat bij het leven hoort. Maar soms hebben vrouwen zoveel last van de klachten (opvliegers, hartkloppingen, nachtzweten, vermoeidheid, hoofdpijn, emotionele onbalansen), dat het hun dagelijkse leven ernstig verstoort. Door de veranderende energie- en hormoonhuishouding te ondersteunen en te versterken, neemt de heftigheid van de klachten af.

Lees meer

Maag- en darmklachten

Maag- en darmklachten ontstaan door verkeerde voeding, ongewenste omstandigheden in je leven (emoties), stress en soms ontstaan ze zonder aanwijsbare reden. Wat de reden ook is, acupunctuur kan meestal je klachten verlichten.

Lees meer

Stoppen met roken

Bijna iedereen die rookt, wil graag stoppen met roken. Maar waarom is het dan toch zo moeilijk? Dit komt door een combinatie van lichamelijke verslaving aan de nicotine en de geestelijke afhankelijkheid. Acupunctuur helpt de behoefte aan nicotine te verminderen en je wilskracht te versterken. Vaak verdwijnen de ontwenningsverschijnselen helemaal. Maar dat betekent niet dat je niet gemotiveerd moet zijn. Voor een blijvend resultaat is je eigen motivatie de belangrijkste voorwaarde.

Hooikoorts

Niezen, hoesten, geirriteerde ogen, benauwdheid… Hooikoorts. Wanneer je acupunctuurbehandelingen in je hooikoortsperiode krijgt, zijn de behandelingen vooral gericht op het verminderen van de klachten. Maar omdat bij hooikoorts je afweersysteem niet goed werkt, is acupunctuur ook juist als preventieve behandeling geschikt. Het advies is dan ook om ruim voor het voorjaar te starten met behandelingen.

Rusteloosheid

Onrust is een gevoel wat moeilijk te omschrijven is. Van onrust heb je meestal geen last (zou je denken) en het geeft ook geen pijn. Toch voelt het niet prettig en het kan je leven behoorlijk verstoren. Je kunt je niet concentreren, je piekert over alles en nog wat, je kan niet stilzitten, kan niet ontspannen en vaak heb je geen idee waarom je je zo voelt. Met acupunctuur kan disbalans tussen lichaam en geest hersteld worden. En krijg je meer ruimte voor ontspanning. En rust om inzicht te krijgen in het waarom van je onrust.

Verminderde weerstand

Acupunctuur kan je natuurlijke weerstand versterken. Wanneer je energiehuishouding in balans is,  ben je minder vatbaar voor ziektekiemen en virussen. Je vat minder snel een koudje op en wanneer je iets hebt opgelopen, kun je door een versterkte weerstand hier beter en sneller van herstellen.

Kan ik iets voor je betekenen of heb je een vraag? Neem gerust contact met mij op.