Moxa-therapie kan jouw baby uit de stuitligging helpen
Ligt jouw baby in een stuitligging? Met moxa-therapie help je je baby om weer met het hoofd naar beneden te liggen. Lees meer in mijn blog!
Moxa-therapie
13641
post-template-default,single,single-post,postid-13641,single-format-standard,edgt-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson child-child-ver-1.0.0,hudson-ver-1.9, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive
 
Moxa-therapie bij stuitligging
sep 08 2022

Moxa-therapie bij een stuitligging

Moxa-therapie kan de kans verdubbelen dat je baby vanuit een stuitligging weer met het hoofd naar beneden gaat liggen. Als ervaren acupuncturist vertel ik je graag hoe dat werkt, maar ook waar je op moet letten. 

Hoe werkt moxa-therapie? 

Allereerst is het goed om even stil te staan bij wat moxa eigenlijk is. Moxa is een klein staafje dat gemaakt is van gedroogd bijvoetkruid. Met zo’n staafje verwarmen we acupunctuurpunten die liggen op meridianen die net onder je huid lopen. Door deze meridianen (die je ook wel kunt zien als een soort kanalen) wordt de energie in je lichaam verspreid. Met moxa-therapie verwarmen we deze kanalen en zorgen we voor beweging in je kleine bekken. Dat is de plek waar ook je baarmoeder zit. De beweging die hier plaatsvindt, stimuleert de beweeglijkheid van je baby. Daarmee vergroot moxa-therapie dus ook de kans dat je baby weer met het hoofdje naar beneden gaat liggen. 

Wanneer begin ik een moxa-behandeling? 

Voordat je een moxa-behandeling inplant, is het belangrijk om eerst met je verloskundige of gynaecoloog te overleggen. Het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam heeft onderzocht dat het ideale startmoment ligt in week 33 van je zwangerschap. Drie weken later, vanaf week 36 dus, neemt de kans dat je baby nog gaat draaien weer sterk af. Omdat moxa-therapie soms uit meerdere sessies bestaat, is het raadzaam om iemand mee te nemen naar de eerste sessie. Denk bijvoorbeeld aan je partner. De kans op succes is namelijk het grootst als je ontspannen kunt zitten. Dat lukt het best wanneer je niet zelf met een moxa-staafje bij je teen hoeft, maar je partner je daarbij kan helpen. 

Moxa-therapie: iets voor jou? 

Ligt jouw baby ook in een stuitligging en ben je benieuwd of een moxa-behandeling iets voor jou is? Neem gerust contact met mij op voor meer informatie. Ook adviseer ik je om hierover advies te vragen bij je verloskundige of gynaecoloog.

Delen