Brain fog: zó ontstaat het, en: zó voorkom en behandel je het
Brain fog kan waardevolle relaties ernstig verstoren en zelfs ontwrichten. Lees daarom hoe je dit voorkomt!
Brain fog
13645
post-template-default,single,single-post,postid-13645,single-format-standard,edgt-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson child-child-ver-1.0.0,hudson-ver-1.9, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive
 
Acupunctuur bij brain fog
okt 20 2022

Acupunctuur bij brain fog

Brain fog noemen we ook wel hersenmist. Het belemmert je concentratievermogen, maar zorgt ook dat je soms zomaar ineens niet meer uit je woorden komt. Voor mensen die hier last van hebben, voelt het ook wel alsof er een soort mist in je hoofd hangt. Zomaar ineens kun je het even helemaal ‘kwijt’ zijn. Vandaar ook de term ‘hersenmist’. Hier lees je waar het vandaan komt, maar ook wat je ertegen kunt doen. Want gelukkig is dit fenomeen te voorkomen en te behandelen. 

De oorzaken van brain fog 

Vooropgesteld: hersenmist kan erg vervelend zijn. Als je voortdurend moeite hebt om je aandacht te focussen, heeft dat immers z’n weerslag op je omgeving. Dat kunnen je collega’s zijn, maar ook je gezinsleden, familie en vrienden. Het kan waardevolle relaties zelfs ernstig verstoren en ontwrichten. Daarom is het allereerst belangrijk om de oorzaken van brain fog goed in kaart te brengen. Vaak zit de oorzaak verscholen in je leefstijl of gezondheid. Een slecht voedingspatroon of een onregelmatig slaapritme kunnen bijvoorbeeld hersenmist veroorzaken. Ook een medische aandoening of medicatie kunnen hersenmist tot gevolg hebben. 

Tips om brain fog te voorkomen 

Zoals we al zeiden, is hersenmist gelukkig te voorkomen. Weliswaar is de manier waarop voor ieder individu anders, maar er zijn wel enkele belangrijke tips:

  • Zorg voor een gezond voedingspatroon en volg een gebalanceerd dieet
  • Let voortdurend op je vochtgehalte door voldoende water te drinken en voedingsmiddelen te eten die veel water bevatten
  • Verbeter je slaapritme door ’s nachts lang en goed genoeg te slapen
  • Beoefen je ontspanningstechnieken en meditatie om stress (als belangrijke aanjager van brain fog) te voorkomen
  • Controleer de medicatie die je inneemt
  • Ga regelmatig naar buiten om te bewegen
  • Laat je testen op ziektes of voedingstekorten
  • Geef je hersenen regelmatig even een rustpauze
  • Zorg dat je niet overprikkeld raakt door apparaten als je smartphone

Hersenmist voorkomen met acupunctuur 

Wil je graag meer advies over hoe je met deze tips aan de slag kunt? Of heb je het misschien zelfs al geprobeerd, maar werken je eigen aanpassingen niet om brain fog te voorkomen? Dan is het goed om te weten dat je hersenmist ook kunt voorkomen met behulp van acupunctuur. Neem voor advies en meer informatie gerust vrijblijvend contact met mij op. Ik help je graag!

Delen