Acupunctuur en zwangerschapsklachten ZP33 - Acupunctuur Barendrecht
Acupunctuur Barendrecht is gericht op de mens in zijn totaliteit. Met andere woorden: lichaam, geest en omgeving zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voor het behandelen van gezondsheidsklachten zoals pijnklachten, zwangerschapsklachten, een onvervulde kinderwens, menstruatieklachten, maag- en darmklachten.
Acupunctuur, Barendrecht, pijn, zwangerschapsklachten, onvervulde kinderwens, menstruatieklachten, maag en darmklachten
11661
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-11661,edgt-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson child-child-ver-1.0.0,hudson-ver-1.9, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive
 

Acupunctuur en zwangerschapsklachten

Zwanger zijn is een heel bijzondere tijd. Helaas kunnen zwangerschapsklachten ervoor zorgen dat je niet zo kunt genieten van je zwangerschap. En doordat er veel verandert in je lichaam en je leven, kun je lichamelijk en geestelijk uit balans raken.

Veel voorkomende zwangerschapsklachten zijn misselijkheid, hoofdpijn, vermoeidheid, obstipatie, rugpijn en opgezette neusslijmvliezen. Soms voelen vrouwen zich somber of angstig. Bijvoorbeeld omdat je bang bent voor de verantwoordelijkheid, je kindje te verliezen of de bevalling. Acupunctuur kan helpen om je zwangerschapsklachten te verminderen. En het is veilig voor moeder én kind.

 

 

Stuitligging

 

Bij stuitligging kan acupunctuur effectief zijn. Het proberen je kindje te draaien door de verloskundige of gynaecoloog kan onprettig zijn. Door het stimuleren van specifieke acupunctuurpunten kan de baby ‘spontaan’ draaien. Dit kan alleen wanneer de baby nog voldoende ruimte heeft om zelf te draaien. Ligt je kindje in stuitligging, dan is acupunctuur het meest effectief rond de 34e week.

Onderzoek van Erasmus MC in Rotterdam (2010) heeft aangetoond dat acupunctuur de kans dat de baby draait vergroot met 25%.

Het wordt vaak toegepast en is veilig voor de baby en moeder.

 

Bevalling

 

Voor een zo soepel mogelijke bevalling (effectievere weeën, vlottere bevalling en minder pijn) kan acupunctuur van alles doen. Voorafgaand kan het je energie geven en spanning verminderen. En je kunt de bevalling ermee op gang helpen als je voorbij de uitgerekende datum bent.

 

 

Na de bevalling

 

Nadat je baby is geboren, volgt er een drukke tijd. Je hele leven staat op zijn kop met de zorg voor je kindje. En dat terwijl je moet herstellen van de zwangerschap en bevalling. Acupunctuur kan helpen bij je herstel, ook van de buikwond als je een keizersnede hebt gehad. Ook bij borstvoedingsproblemen en postnatale depressie kan acupunctuur je helpen.

Kan ik iets voor je betekenen of heb je een vraag? Neem gerust contact met mij op.