Acupunctuur en pijn - Acupunctuur Barendrecht
Acupunctuur Barendrecht is gericht op de mens in zijn totaliteit. Met andere woorden: lichaam, geest en omgeving zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voor het behandelen van gezondsheidsklachten zoals pijnklachten, zwangerschapsklachten, een onvervulde kinderwens, menstruatieklachten, maag- en darmklachten.
Acupunctuur, Barendrecht, pijn, zwangerschapsklachten, onvervulde kinderwens, menstruatieklachten, maag en darmklachten
11435
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-11435,edgt-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson child-child-ver-1.0.0,hudson-ver-1.9, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive
 

Acupunctuur en pijn

Pijn kost veel energie. Het kent vele uitingsvormen: brandend, zeurend, prikkend, stekend. Daarnaast is de beleving van pijn heel persoonlijk. En kan sterk wisselen. Als je er last van hebt, heb je al van alles geprobeerd om ervan af te komen. Soms lijkt niets echt te helpen.

Van oudsher is pijn een van de bekendste indicates voor acupunctuur. Zowel voor acute als chronische pijn.

 

Bij acute pijn kan acupunctuur een pijnstillend effect hebben; bepaalde acupunctuurpunten zorgen ervoor dat je minder of geen pijn ervaart. Daarnaast hebben veel mensen de ervaring dat van een behandeling je rustiger wordt en meer ontspannen raakt. En daardoor kun je minder pijn gaan voelen.

 

De holistische benadering die hoort bij acupunctuur, wordt gebruikt bij het behandelen van chronische pijn. Want naast het direct behandelen van pijn, zoals bij acute pijn, kijken we naar je gezondheid als geheel. Vaak is het zo dat bij chronische pijn de oorzaak van de pijn minder duidelijk is. En is het nuttig dat een acupuncturist uitgebreid luistert naar je verhaal en ervaringen. Dit is, naast het voelen van je pols en bekijken van je tong, een belangrijk onderdeel van het stellen van een diagnose. Want je hele energiehuishouding geeft veel informatie over je pijnklachten. Het kan heel goed zo zijn, dat op deze manier de dieperliggende oorzaak van je chronische pijn kan worden aangepakt.

 

Hoeveel behandelingen nodig zijn om je pijnklachten te behandelen, is niet in het algemeen te zeggen. Dit is afhankelijk van ieders persoonlijke situatie en de intensiteit van je klachten.

 

Meer (recente) informatie over wetenschappelijk onderzoek naar de werkzaamheid van acupunctuur bij pijn, kun je vinden bij het Nederlands Kenniscentrum Acupunctuur.

Acute pijn

 

Acute pijn duurt maximaal 6 maanden. Het wordt meestal veroorzaakt door weefselschade: een wond, spierscheur of beknelde zenuw. Bij acute pijn is er een direct verband tussen de oorzaak en de pijn. In principe is deze pijn van voorbijgaande aard.

 

Chronische pijn

 

Pijnklachten die langer dan een halfjaar aanhouden en/of als er geen duidelijke oorzaak is aan te duiden, noemen we chronische pijn. Let wel, het hoeft dan niet te betekenen dat je er elke dag last van hebt. De intensiteit van pijn kan wisselen, het kan periodiek opkomen en weer weggaan. Feit is, dat chronische pijn vaak een grote invloed heeft op je dagelijkse leven en je gemoedstoestand. Het is vermoeiend en kan je moedeloos maken.

Kan ik iets voor je betekenen of heb je een vraag? Neem gerust contact met mij op.