Acupunctuur Barendrecht | Acupunctuur en onvervulde kinderwens
Acupunctuur Barendrecht is gericht op de mens in zijn totaliteit. Met andere woorden: lichaam, geest en omgeving zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voor het behandelen van gezondsheidsklachten zoals pijnklachten, zwangerschapsklachten, een onvervulde kinderwens, menstruatieklachten, maag- en darmklachten.
Acupunctuur, Barendrecht, pijn, zwangerschapsklachten, onvervulde kinderwens, menstruatieklachten, maag en darmklachten
11440
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-11440,edgt-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson child-child-ver-1.0.0,hudson-ver-1.9, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive
 

Acupunctuur en onvervulde kinderwens

Als zwanger raken worden niet lukt, kom je meestal via de huisarts bij de gynaecoloog terecht. Maar wist je dat acupunctuur ook kan helpen om de vruchtbaarheid te vergroten?

In de afgelopen jaren zijn er een aantal wetenschappelijke onderzoeken gedaan, die hebben aangetoond dat acupunctuur een belangrijke rol kan spelen bij infertiliteitsklachten. Zowel bij situaties waarin geen aantoonbare oorzaken zijn gevonden als bij situaties waar wel oorzaken te vinden zijn.

 

Acupunctuur kan helpen bij veel verschillende vruchtbaarheidsproblemen. Bijvoorbeeld endometriose, het uitblijven van de eisprong, problemen met de eierstokken of eileiders, herhaalde miskramen of verminderde zaadkwaliteit. Ook wanneer er geen oorzaak gevonden wordt voor een uitblijvende goede zwangerschap (“onbegrepen onvruchtbaar”) kan acupunctuur de vruchtbaarheid vergroten.

 

Het is belangrijk te beseffen dat het proces tijd kost. Vaak heeft infertiliteit een complexe achtergrond en spelen meerdere factoren een rol. Dat betekent dat het tijd vergt om je lichaam weer in zodanige balans te brengen, zodat een gezonde zwangerschap kan ontstaan.

 

Naast acupunctuur kan ook voeding en levensstijl een belangrijke rol spelen. Tijdens de behandelingen wordt hier ook naar gekeken.

Vruchtbaarheid van de man

 

Onderzoeken laten zien dat acupunctuur een positief effect heeft op de spermakwaliteit (beweeglijkheid, hoeveelheid en vorm van de zaadcellen). Als het probleem bij de man ligt, heeft de reguliere geneeskunde vaak geen oplossing voorhanden. Dan wordt vaak gekozen voor IVF en ICSI. Dit zijn vrij zware behandelingen en zijn belastend voor de vrouw. Als de zaadkwaliteit is verbeterd met acupunctuur en in plaats daarvan IUI behandelingen mogelijk zijn, dan is dat heel fijn. En soms ontstaat er zelfs toch een natuurlijke zwangerschap.

Vruchtbaarheid van de vrouw

 

Voor de vruchtbaarheid van vrouwen beginnen we meestal met het optimaliseren van de menstruatiecyclus. Het is niet alleen vervelend als je onregelmatig menstrueert of veel pijn of bloedverlies hebt, maar het betekent vaak ook dat een bepaald evenwicht verstoord is. Acupunctuur kan helpen dit te herstellen, een belangrijke voorwaarde voor vruchtbaarheid. Acupunctuur versterkt ook de energie en de doorbloeding van de gynaecologische organen. Daarnaast zorgt het voor een goede hormoonhuishouding en vermindering van stress. Zo doorbreek je de vicieuze cirkel van stress omdat je niet zwanger wordt, en niet zwanger worden omdat je gestrest bent.

Begeleiding bij IUI, IVF, ICSI behandelingen

 

In basis is de begeleiding voorafgaand aan de behandelingen gelijk aan wat hierboven beschreven is. Wanneer er gestart wordt met een van de behandelingen, worden de acupunctuurbehandelingen aangepast aan het type vruchtbaarheidsbehandeling en de fase waarin je je bevindt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de stimulatiefase, punctie, terugplaatsing en wachtweken.

Wat is het juiste moment om te starten met acupunctuurbehandelingen?

 

Een vrouw kan het beste zo’n 2 maanden voor een natuurlijke zwangerschapspoging of vruchtbaarheidsbehandeling starten met acupunctuur. Die tijd is nodig om een goede basis(conditie) te creëren en je optimaal voor te bereiden. Lukt dit niet? Dan kunnen een paar acupunctuurbehandelingen vooraf de situatie ook al verbeteren.

 

Mannen met verminderde vruchtbaarheid adviseren we om minimaal 3 maanden acupunctuur te proberen, omdat de zaadaanmaak 70 tot 90 dagen duurt.

 

Door de acupunctuurbehandelingen krijgen veel patiënten meer energie en voelen zich rustiger. Ze geven aan dat ze zich beter voelen. En alleen dat maakt al dat de fysieke en emotionele belasting van een vruchtbaarheidstraject veel beter te verdragen is.

 

We hopen natuurlijk dat alle inspanningen leiden tot een vervulde kinderwens, maar daar kan uiteraard helaas geen garantie voor gegeven worden. Al zien we vaak goede resultaten in de praktijk. Bij zowel onbegrepen onvruchtbaarheid als bij complexe vruchtbaarheidsproblemen. We doen er in ieder geval onze uiterste best voor.

Kan ik iets voor je betekenen of heb je een vraag? Neem gerust contact met mij op.