Acupunctuur en zwanger willen worden - Acupunctuur Barendrecht
Acupunctuur Barendrecht is gericht op de mens in zijn totaliteit. Met andere woorden: lichaam, geest en omgeving zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voor het behandelen van gezondsheidsklachten zoals pijnklachten, zwangerschapsklachten, een onvervulde kinderwens, menstruatieklachten, maag- en darmklachten.
Acupunctuur, Barendrecht, pijn, zwangerschapsklachten, onvervulde kinderwens, menstruatieklachten, maag en darmklachten
11440
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-11440,edgt-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson child-child-ver-1.0.0,hudson-ver-1.9, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive
 

Acupunctuur en zwanger willen worden

Als zwanger raken worden niet lukt, kom je meestal via de huisarts bij de gynaecoloog terecht. Maar wist je dat acupunctuur ook kan helpen om de vruchtbaarheid te vergroten?

 

In de afgelopen jaren zijn er een aantal wetenschappelijke onderzoeken gedaan, die hebben aangetoond dat acupunctuur een belangrijke rol kan spelen bij het zwanger worden. Zowel bij situaties waarin geen aantoonbare oorzaken zijn gevonden, als bij situaties waar wel oorzaken te vinden zijn.

 

De rol van acupunctuur

 

Acupunctuur kan helpen bij veel verschillende vruchtbaarheidsproblemen. Bijvoorbeeld endometriose, het uitblijven van de eisprong, problemen met de eierstokken of eileiders, herhaalde miskramen of verminderde zaadkwaliteit. Ook wanneer er geen oorzaak gevonden wordt voor het niet zwanger worden (“onbegrepen onvruchtbaar”), kan acupunctuur de vruchtbaarheid vergroten.

 

Het is belangrijk te beseffen dat het proces tijd kost. Vaak heeft infertiliteit een complexe achtergrond en spelen meerdere factoren een rol waarom het de vrouw niet lukt zwanger te worden. Dat betekent dat het tijd vergt om je lichaam met acupunctuur weer in zodanige balans te brengen, dat een gezonde zwangerschap kan ontstaan.

 

Naast acupunctuur kan ook voeding en levensstijl een belangrijke rol spelen bij het zwanger worden. Tijdens de behandelingen wordt hier ook bewust naar gekeken.

 

Vruchtbaarheid en acupunctuur

 

Onderzoeken laten zien dat acupunctuur een positief effect heeft op de spermakwaliteit (beweeglijkheid, hoeveelheid en vorm van de zaadcellen). Als het probleem van niet zwanger worden bij de man ligt, heeft de reguliere geneeskunde vaak geen oplossing voorhanden. Bij acupunctuur zijn er wel specifieke behandelingen en ontstaat er soms zelfs toch een natuurlijke zwangerschap.

 

Ligt de oorzaak van het niet zwanger worden bij de vrouw, dan beginnen we voor de vruchtbaarheid meestal met het optimaliseren van de menstruatiecyclus. Acupunctuur Barendrecht kan helpen een ongelijk evenwicht te herstellen, een belangrijke voorwaarde voor vruchtbaarheid. Acupunctuur versterkt ook de energie en de doorbloeding van de gynaecologische organen. Daarnaast zorgt het voor een goede hormoonhuishouding en vermindering van stress. Zo doorbreken we met acupunctuur de vicieuze cirkel van stress omdat je niet zwanger wordt, en niet zwanger worden omdat je gestrest bent.

 

Begeleiding bij IUI-, IVF- en ICSI-behandelingen

 

In basis is de begeleiding voorafgaand aan de behandelingen om zwanger te worden gelijk aan wat hierboven beschreven is. Wanneer er gestart wordt met een van de behandelingen, worden de acupunctuurbehandelingen aangepast aan het type vruchtbaarheidsbehandeling en de fase waarin je je bevindt.

 

Zwanger worden en acupunctuur

 

Acupunctuur Barendrecht is deskundig, persoonlijk en biedt individuele begeleiding. We hopen natuurlijk dat alle inspanningen leiden tot een vervulde kinderwens, maar daar kan uiteraard helaas geen garantie voor gegeven worden. Al zien we wel vaak goede resultaten na acupunctuurbehandelingen in de praktijk bij stellen uit onder meer Barendrecht, Ridderkerk, Albrandswaard en Carnisselande.

Kan ik iets voor je betekenen of heb je een vraag? Neem gerust contact met mij op.