Acupunctuur Barendrecht | Acupunctuur en menstruatieklachten
Acupunctuur Barendrecht is gericht op de mens in zijn totaliteit. Met andere woorden: lichaam, geest en omgeving zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voor het behandelen van gezondsheidsklachten zoals pijnklachten, zwangerschapsklachten, een onvervulde kinderwens, menstruatieklachten, maag- en darmklachten.
Acupunctuur, Barendrecht, pijn, zwangerschapsklachten, onvervulde kinderwens, menstruatieklachten, maag en darmklachten
11454
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-11454,edgt-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson child-child-ver-1.0.0,hudson-ver-1.9, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive
 

Acupunctuur en menstruatieklachten

Voor veel vrouwen is het ‘normaal’ om lichamelijke en/of emotionele klachten te hebben rondom hun menstruatie. Echter, in principe hoort een menstruatiecyclus vrij van klachten te zijn.

Het is een natuurlijk proces dat niet elke maand tot zoveel ongemak zou mogen leiden, dat je één of meerdere dagen per maand niet kunt functioneren. Een gezonde menstruatiecyclus is regelmatig, doet geen pijn en wekt geen sterke emotionele reacties op.

 

Acupunctuur kan helpen je menstruatiegerelateerde lichamelijke en emotionele klachten te verminderen. Door de energiebalans in de buik (en soms ergens anders in het lichaam) te verbeteren, kan je menstruatie weer soepeler verlopen. Zodat je niet elke maand zo’n last hebt dat je ‘anders’ bent gedurende één of meerdere dagen. Hoeveel behandelingen iemand nodig heeft, is niet in het algemeen te zeggen. Dat hangt af van ieders persoonlijke situatie.

 

PMS klachten

 

Door hormoonwisselingen in de periode voor en tijdens de menstruatie, kunnen er klachten ontstaan. Bijvoorbeeld pijn in de buik, vermoeidheid, hoofdpijn, rugpijn, pijnlijke borsten. Maar ook stemmingswisselingen, prikkelbaarheid en somberheid. Vrouwen die last hebben van het premenstrueel syndroom (PMS), kunnen zowel emotionele als lichamelijke klachten hebben.

 

Verstoring in menstruatiecyclus

 

Als de menstruatiecyclus uit balans is, kan de menstruatie onregelmatig worden, te lang aanhouden of juist te kort duren. Ook kan het zorgen voor overmatig bloedverlies, te weinig bloedverlies, tussentijdse bloedingen en menstruatiepijn.

Kan ik iets voor je betekenen of heb je een vraag? Neem gerust contact met mij op.