Acupunctuur Barendrecht | Acupunctuur en maag- en darmklachten
Acupunctuur Barendrecht is gericht op de mens in zijn totaliteit. Met andere woorden: lichaam, geest en omgeving zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voor het behandelen van gezondsheidsklachten zoals pijnklachten, zwangerschapsklachten, een onvervulde kinderwens, menstruatieklachten, maag- en darmklachten.
Acupunctuur, Barendrecht, pijn, zwangerschapsklachten, onvervulde kinderwens, menstruatieklachten, maag en darmklachten
11452
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-11452,edgt-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson child-child-ver-1.0.0,hudson-ver-1.9, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive
 

Acupunctuur en maag- en darmklachten

Veel mensen hebben last van hun spijsvertering. Bijvoorbeeld de maag die opspeelt of darmen die rommelen of krampen.

Deze klachten ontstaan door verkeerde voeding, ongewenste omstandigheden in je leven (emoties), stress en soms ontstaan ze zonder aanwijsbare reden. Wat de reden ook is, acupunctuur kan meestal je klachten verlichten. Soms is het daarnaast noodzakelijk om je levensstijl of voedingspatroon aan te passen.

 

En niet alleen dat, het kan ook bijdragen aan het versterken van je weerstand. Immers, wanneer je ‘verbrandingsmotor’ goed werkt, dan kun je de benodigde voedingsstoffen uit je voeding halen om gezond(er) door het leven te gaan.

 

Prikkelbare darm, spastische darm (functionele darmklachten)

 

De samentrekkingen van de darmen zorgen ervoor dat voedselresten door de darm vervoerd worden. Bij een prikkelbare darm is er een overgevoeligheid ontstaan voor bepaalde invloeden. Welke invloeden dit zijn, is niet in het algemeen te zeggen. Dat is namelijk bij iedereen anders. Wanneer er naast de overgevoeligheid ook krampen zijn, dan spreken we van een spastische darm.

Klachten horende bij een prikkelbare darm zijn een opgeblazen gevoel, diarree (soms afgewisseld door obstipatie), onverteerde etensresten in de ontlasting, winderigheid, wisselende eetlust en buikpijn.

Dit worden ook wel functionele darmklachten genoemd: klachten waarvan geen medische oorzaak bekend is.

 

Chronische darmontstekingen

 

Bij chronische darmontstekingen als bijvoorbeeld colitis ulcerosa en ziekte van crohn kan acupunctuur vaak helpen. Het kan ondersteunen bij het vergroten van de periode tussen exacerbaties en vermoeidheidsklachten verminderen.

 

Maagklachten

 

Maagklachten kunnen heel divers zijn. Denk aan typische maagklachten als (zure) oprispingen, misselijkheid en brandend maagzuur. Maar ook een opgeblazen gevoel, winderigheid en veelvuldig boeren duiden op een verstoorde spijsvertering in de maag.

 

Stress en spijsverteringsklachten

 

Een effect van stress is dat hierdoor dingen vertragen. Niet alleen het denkvermogen (‘door de bomen het bos niet meer zien’), maar ook je spijsverteringssysteem. Het voedsel blijft langer in je maag en daarna darmen zitten, omdat de spiersamentrekkingen langzamer gaan. De vertering is daardoor onvolledig wat kan leiden tot allerlei klachten zoals hierboven omschreven. Acupunctuur kan helpen de invloed van stress op je lichaam en geest te verminderen.

Kan ik iets voor je betekenen of heb je een vraag? Neem gerust contact met mij op.