Acupunctuur Barendrecht | Acupunctuur en burn-out
Acupunctuur Barendrecht is gericht op de mens in zijn totaliteit. Met andere woorden: lichaam, geest en omgeving zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voor het behandelen van gezondsheidsklachten zoals pijnklachten, zwangerschapsklachten, een onvervulde kinderwens, menstruatieklachten, maag- en darmklachten.
Acupunctuur, Barendrecht, pijn, zwangerschapsklachten, onvervulde kinderwens, menstruatieklachten, maag en darmklachten
11456
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-11456,edgt-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson child-child-ver-1.0.0,hudson-ver-1.9, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive
 

Acupunctuur en burn-out

Burn-out is afgeleid van het Engelse ‘burned out’. Dit betekent letterlijk ‘opgebrand zijn’. Zo voel je je ook als je een burn-out hebt: alle reserves zijn opgemaakt.

Dit heeft vele gevolgen, een van de meest ingrijpende is niet meer weten hoe je van het leven moet genieten. Want als je al heel lang bezig bent met óverleven, dan is het moeilijk te herinneren hoe je moet léven.

 

Burn-out of zwaar overspannen zijn heeft veel symptomen. Een van de belangrijkste is oververmoeidheid. Andere symptomen die vaak voorkomen: een negatieve houding, een negatief zelfbeeld en het niet meer kunnen lezen van teksten. Lichamelijke klachten kunnen divers zijn, bijvoorbeeld: duizeligheid, verhoogde bloeddruk, misselijkheid, hyperventilatie, huidproblemen en hoofdpijn.

 

Bij een burn-out is er een gebrek aan energie. Met acupunctuurbehandelingen is het allereerst van belang om de energiebalans te herstellen. Dan zul je merken dat andere lichamelijke en emotionele klachten direct minder worden of minder zwaar worden: de spanning in je lichaam wordt minder en je geest wordt kalmer. Uiteraard wordt er daarnaast ook gewerkt aan specifieke klachten waar je last van hebt. Hoeveel behandelingen iemand nodig heeft, is niet in het algemeen te zeggen. Dat hangt af van ieders persoonlijke situatie.

 

 

Chronisch gespannen zijn

 

Door te leven met een grote lichamelijke en/of geestelijke spanning, kunnen mensen een burn-out krijgen. Spanning is op zich niet ongezond, dat ervaart iedereen in bepaalde periodes in zijn of haar leven. Denk aan onverwachte of spannende gebeurtenissen, maar ook ingrijpende veranderingen als de geboorte van een kind of het overlijden van een dierbare.

Wanneer je je te vaak of te lang gespannen voelt, dan kan het een probleem worden. In werksituaties ontstaat dit vaak. De werkdruk wordt te hoog, de taken worden te ingewikkeld of de sfeer is slecht: als je daar niets aan veranderd of kunt veranderen dan ondermijnt dat structureel onze gemoedsrust. Daarnaast leven we in een tijd waarin we een druk bestaan hebben: werk, zorg voor kinderen, zorg voor ouders, het verwerken van alle (wereld)nieuws. We kunnen hier chronisch gespannen van raken en in een burn-out terechtkomen.

Kan ik iets voor je betekenen of heb je een vraag? Neem gerust contact met mij op.