Zenuwpijn hoeft je leven niet te beheersen. Kies voor acupunctuur!
Zenuwpijn kan je leven flink beheersen. Gelukkig zijn er effectieve oplossingen. Lees wat acupunctuur bij zenuwpijn kan betekenen!
Zenuwpijn
14224
post-template-default,single,single-post,postid-14224,single-format-standard,edgt-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson child-child-ver-1.0.0,hudson-ver-1.9, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive
 
Acupunctuur bij zenuwpijn
mrt 27 2023

Acupunctuur bij zenuwpijn

Zenuwpijn kan je leven flink beheersen. Deze pijnen kunnen heel heftig zijn en duren soms weken, maanden of zelfs jaren. Daarom is het goed om wat dieper op dit onderwerp in te gaan. Wat zijn bijvoorbeeld de oorzaken van zenuwpijn, hoe uit het zich, en hoe kun je deze pijn behandelen?

De oorzaken van zenuwpijn

Zenuwpijn – ook wel neuropatische pijn genoemd – kan ontstaan door meerdere oorzaken. In veel gevallen is een beknelde zenuw of een beschadiging van het zenuwstelsel (zenuwen / ruggenmerg / hersenen) de boosdoener. Ook ontstekingen kunnen hiervoor zorgen. Hierdoor ontstaan pijnprikkels die dusdanig heftig zijn dat ze je leven flink kunnen beheersen. Deze pijnprikkels kunnen weken, maanden of zelfs jaren duren. Vanuit de Chinese geneeskunde is zenuwpijn een signaal dat vertelt dat er iets niet goed gaat.

De symptomen van zenuwpijn

De pijnprikkels die bij zenuwpijn horen, uiten zich doorgaans als een prikkelend, tintelend en branderig gevoel. Mensen ervaren deze pijnprikkels vaak als een stekende pijn, vergelijkbaar met een elektrische schok. Ook voelt de plek soms koud of juist warm, zweterig en jeukerig aan. De neiging is dan groot om op de plek te gaan wrijven, maar dat verergert de pijn vaak alleen maar. Overigens hoeft de plaats waar je pijn ervaart niet de plek te zijn waar de oorzaak zit.

Behandelingen tegen zenuwpijn

Gelukkig zijn er behandelingen tegen deze pijn, zodat je hier niet mee hoeft door te lopen. In veel gevallen wordt normale pijnstillende medicatie voorgeschreven. Denk bijvoorbeeld aan paracetamol of ibuprofen. Deze pijnstillers helpen echter niet altijd adequaat. Bovendien geven deze pijnstillers vaak veel bijwerkingen. Een goed en effectief alternatief om (chronische) zenuwpijn te behandelen is acupunctuur. In veel gevallen zorgt acupunctuur ervoor dat de pijn afneemt en soms is het zelfs mogelijk om de pijn volledig te laten verdwijnen. Acupunctuur zorgt namelijk voor de aanmaak van lichaamseigen stofjes die pijnstillend werken en ontstekingen remmen. Bovendien verbeteren deze stofjes je stemming.

Je energiebanen als een wegennet

De impact van zenuwpijn laat zich goed uitbeelden voor de energiebanen in ons lichaam te vergelijken met een wegennet. Als er een vrachtwagen kantelt (het pijnsignaal), ontstaat er eerst een korte file. Hoe sneller de vrachtwagen kan worden weggehaald, des te eerder de auto’s weer kunnen rijden. Omgekeerd kan een lange blokkade ook zorgen voor een kilometerslange file of zelfs een verkeersinfarct. Doorvertaald naar zenuwpijn: hoe langer de pijn duurt, des te meer (andere) klachten in ons lichaam en hoofd kunnen ontstaan. Acupunctuur kan deze blokkades verhelpen en zorgen voor een goede doorstroming van je energie.

Neem contact op voor meer informatie

Goed om te weten is dat, afhankelijk van de situatie, acht tot tien behandelingen in de meeste gevallen al volstaan. Wil je graag meer informatie over acupunctuur bij zenuwpijn? Neem dan gerust contact met mij op; ik help je graag!

Delen