Acupunctuur bij tinnitus | Welkom bij Acupunctuur Barendrecht
Acupunctuur is vaak een zeer effectieve behandeling bij tinnitus. We verhelpen het hinderlijke geluid, maar zorgen ook voor meer rust.
Acupunctuur bij tinnitus
12745
post-template-default,single,single-post,postid-12745,single-format-standard,edgt-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson child-child-ver-1.0.0,hudson-ver-1.9, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive
 
Acupunctuur bij tinnitus
sep 14 2021

Acupunctuur bij tinnitus

Acupunctuur is vaak zeer effectief om tinnitus, ook wel bekend als oorsuizen, te verminderen of zelfs helemaal weg te nemen. Met acupunctuur richten we ons niet alleen op de hinderlijke geluiden, maar zorgen we ook dat patiënten weer beter slapen. In veel gevallen is een gebrek aan goede (nacht)rust namelijk één van de belangrijkste oorzaken van tinnitus. Zo pakken we dit vervelende fenomeen bij de wortel aan. 

Acupunctuur als behandeling bij tinnitus

Tinnitus of oorsuizen is een klacht die vaak voorkomt en in het dagelijks leven buitengewoon storend is. Met tinnitus hoor je een continue fluittoon of ander soort geluid in één of beide oren of in je hoofd. Soms ontstaat tinnitus na een langdurige, flinke verkoudheid, maar het kan ook ontstaan na blootstelling aan harde muziek. Tinnitus kan echter ook vanuit het niets komen opzetten. Althans: ogenschijnlijk, want vaak ligt uitputting hieraan ten grondslag. Dat kan bijvoorbeeld komen doordat mensen overwerkt zijn, teveel hebben gesport of mantelzorger zijn. Een huisarts of KNO-arts adviseert bij oorsuizen vaak om ermee te leren leven, maar daar bent u niet mee geholpen. Daarom is het goed om te weten dat acupunctuur vaak effectief is als behandeling bij tinnitus.

Waar komt tinnitus vandaan?

In de Chinese geneeskunde wordt tinnitus ook wel ‘interne wind’ genoemd. Vaak ligt de oorzaak ervan in een teveel aan hitte en onrust in het lichaam. Wanneer deze naar het hoofd stijgt, kan dit resulteren in een ruis, een suis, een piep of een lawaai. Met acupunctuur bij tinnitus brengen we deze wind met behulp van naaldjes weer omlaag. Zo vermindert of verdwijnt niet alleen het hinderlijke geluid, maar voelt de patiënt zich ook weer rustig en beter. Daardoor richten we ons zowel op de symptomen als op de oorzaak. Bovendien zorgt een betere slaap dat u zich overdag beter en rustiger voelt en daardoor ook sneller herstelt.

Hoe werkt acupunctuur bij tinnitus?

Heeft u last van oorsuizen en wilt u zich laten behandelen? Dan plaatsen wij de acupunctuurpunten onder meer rondom uw oor (of oren). Bovendien plaatsen we naaldjes op andere plekken van uw lichaam, zoals bijvoorbeeld uw handen en voeten. De exacte plaatsing is per patiënt verschillend, afhankelijk van uw diagnose. Met acupunctuur kalmeren we de getriggerde zenuwcellen die betrokken zijn bij tinnitus. Met name de overactieve cellen in uw hals, nek en hoofdgebied worden zo tot rust gebracht.

Neem contact op voor meer informatie

Heeft u nog vragen over een acupunctuurbehandeling bij oorsuizen? Neem voor al uw vragen over acupunctuur bij tinnitus contact op. 

Delen