Acupunctuur bij stress voorkomt overspannenheid of zelfs een burn-out
Acupunctuur Barendrecht is gericht op de mens in zijn totaliteit. Met andere woorden: lichaam, geest en omgeving zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voor het behandelen van gezondsheidsklachten zoals pijnklachten, zwangerschapsklachten, een onvervulde kinderwens, menstruatieklachten, maag- en darmklachten.
Acupunctuur, Barendrecht, pijn, zwangerschapsklachten, onvervulde kinderwens, menstruatieklachten, maag en darmklachten
12231
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-12231,edgt-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson child-child-ver-1.0.0,hudson-ver-1.9, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive
 

Acupunctuur bij stress

Acupunctuur bij stress is een zeer effectieve therapie die voorkomt dat stress uitgroeit tot overspannenheid of zelfs een burn-out. Het zorgt dat lichamelijke ongemakken afnemen en de stress beter te beheersen is. Acupunctuur bij stress brengt tot rust en leidt tot meer balans en energie, zowel lichamelijk als emotioneel.

 

Waar komt stress vandaan?

 

Stress is op zichzelf een heel normaal verschijnsel. Iedereen ervaart wel eens spanning of stress. Bij stress komt er een natuurlijk reactiepatroon op gang, waardoor je concentratievermogen toeneemt en je beter kunt presteren. Wie tijdig van deze inspanning herstelt, zal als gevolg van stress geen klachten overhouden. Een langdurig verhoogd stressniveau verstoort echter je energiebalans, wat een groot risico op gezondheidsklachten met zich meebrengt. Bekende aan stress gerelateerde klachten zijn bijvoorbeeld:

  • Prikkelbaarheid
  • Vermoeidheid
  • Hoofdpijn
  • Slapeloosheid
  • Hyperventilatie
  • Spierspanning
  • Maag- en darmproblemen

 

Hoe kun je stressklachten voorkomen?

 

Om stress te voorkomen is het belangrijk om de juiste balans te vinden tussen inspanning enerzijds en ontspanning anderzijds. Helaas zijn er omstandigheden waarin het moeilijk is om stresssituaties te vermijden. Denk bijvoorbeeld aan een hoge werkdruk, een zorgelijke gezinssituatie of het overlijden van een dierbare. Een ernstig ongeluk of andere ingrijpende gebeurtenis kan zelfs voor een PTSS (posttraumatische stressstoornis) zorgen. In welke mate je ook stress ervaart, het is goed om te weten dat acupunctuur bij stress klachten helpt verminderen.

 

Hoe werkt acupunctuur bij stress?

 

Uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat acupunctuur bij stress op meerdere manieren genezend werkt. Zo beïnvloedt acupunctuur bijvoorbeeld de hoeveelheid cortisol, wat ervoor zorgt dat processen in je lichaam weer gezond gaan verlopen. Ook bevordert acupunctuur de aanmaak van stoffen als bijvoorbeeld serotonine en melatonine. Dit leidt tot meer rust en een betere slaapkwaliteit, wat op z’n beurt weer zorgt voor meer energie overdag. Het ontspannende effect van acupunctuur vermindert de spanning in je lichaam en zorgt voor meer rust in je hoofd.

 

Meer weten over acupunctuur bij stress?

 

Ervaar jij lichamelijke of emotionele klachten als gevolg van stress? Ik help je graag om op een natuurlijke manier van je stressklachten af te komen! Neem voor al je vragen over acupunctuur bij stress gerust contact met me op; ik sta graag voor je klaar! Bel (06-38321770) of stuur een e-mail naar info@acupunctuurbarendrecht.nl.

Voor veel gezondheidsklachten is acupunctuur een geschikte therapie. Neem gerust contact met me op.