Acupunctuur bij reuma verlicht je pijn en maakt bewegen makkelijker
Reuma kan je leven flink beperken. In mijn nieuwste blog deel ik 5 manieren met je waarop acupunctuur bij reuma je pijnklachten verlicht.
Acupunctuur bij reuma
13067
post-template-default,single,single-post,postid-13067,single-format-standard,edgt-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson child-child-ver-1.0.0,hudson-ver-1.9, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive
 
Acupunctuur bij reuma
jan 05 2022

Acupunctuur bij reuma

Acupunctuur kan bij reuma voor veel verlichting zorgen. Dat is goed om te weten, want door het vochtige klimaat lijden veel Nederlanders aan reumatische aandoeningen. Als gevolg hiervan zijn veel handelingen en bewegingen pijnlijk of zelfs onmogelijk. Mensen met reumatische klachten worden dan ook vaak beperkt in hun dagelijks leven. Desondanks zijn er maar weinig behandelingen die deze klachten verlichten. Acupunctuur is één van die bewezen behandelingen bij reuma. 

De beperkingen van een reumatische aandoening 

Reumatische aandoeningen zijn er in diverse soorten. Bekende vormen van chronische reumatische aandoeningen zijn bijvoorbeeld artrose, reumatische artritis, juveniele chronische artritis (JCA) en de ziekte van Bechterew. De klachten (zwellingen, pijn en stijfheid) zorgen ervoor dat bewegen niet alleen pijnlijk, maar ook moeilijk wordt. Daarom is het des te vervelender dat er maar weinig effectieve behandelingen zijn. Behalve ontstekingsremmers, pijnmedicatie en de vervanging van een invaliderend gewricht biedt slechts de zon soms wat verlichting. Maar gelukkig kan acupunctuur ook voor verlichting zorgen bij reumatische klachten! 

Waarom helpt acupunctuur bij reuma? 

Dat acupunctuur een effectieve behandeling is tegen reumatische aandoeningen, heeft verschillende redenen. Graag loop ik de vijf belangrijkste redenen met je langs: 

1 – Het werkt pijnstillend, waardoor pijnmedicatie kan afnemen. Door de stimulatie van acupunctuurpunten komt de pijnstiller endorfine vrij in je hersenen. 

2 – Het werkt ontstekingsremmend. Door acupunctuur zwellen gewrichten minder en is het minder pijnlijk. 

3 – Acupunctuur bij reuma verhoogt je energieniveau. Door de acupunctuurpunten te stimuleren, verbetert je celstofwisseling namelijk. 

4 – Het verbetert je vitaliteit en beweeglijkheid. Je fysieke functies nemen toe doordat je vochthuishouding verbetert en je pijn vermindert. 

5 – Het zorgt voor een betere levenskwaliteit. Dat blijkt uit MAPPHS-onderzoek door Madelèn Vernooij (NVA-acupuncturiste). Daaruit blijkt dat acupunctuur bij reuma na vier weken leidde tot 44,5% minder pijnmedicatie onder pijnpatiënten. Bovendien verbeterden hun functies in het dagelijks leven met 33,2%. 

Meer weten over acupunctuur bij reuma? 

Na het lezen van deze informatie is het goed mogelijk dat je nog allerlei vragen hebt. Dat is heel begrijpelijk, want leven met reuma kan ingrijpend en zwaar zijn. Neem voor meer informatie of al je vragen over acupunctuur bij reuma gerust contact met me op. Ik neem graag de tijd om je te helpen. 

Delen