Acupunctuur bij kanker: voor een betere kwaliteit van leven
Acupunctuur Barendrecht is gericht op de mens in zijn totaliteit. Met andere woorden: lichaam, geest en omgeving zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voor het behandelen van gezondsheidsklachten zoals pijnklachten, zwangerschapsklachten, een onvervulde kinderwens, menstruatieklachten, maag- en darmklachten.
Acupunctuur, Barendrecht, pijn, zwangerschapsklachten, onvervulde kinderwens, menstruatieklachten, maag en darmklachten
12347
post-template-default,single,single-post,postid-12347,single-format-standard,edgt-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson child-child-ver-1.0.0,hudson-ver-1.9, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive
 
Acupunctuur bij kanker
mrt 31 2021

Acupunctuur bij kanker

Acupunctuur bij kanker, heeft dat effect? Deze vraag krijg ik vaak te horen. Het antwoord is dubbel: ja en nee. Weliswaar kan acupunctuur de ziekte helaas niet genezen, toch heeft acupunctuur wel degelijk zin. Zowel vóór, tijdens als na behandelingen tegen de ziekte. Acupunctuur helpt patiënten namelijk om het traject van behandelingen beter door te komen. Zo draagt acupunctuur tijdens deze ingrijpende periode bij aan een betere kwaliteit van leven.

Hoe werkt acupunctuur rondom behandelingen?

Over de werkzaamheid van acupunctuur bij kanker bestaat bij veel mensen nog de nodige onduidelijkheid. De wetenschap heeft echter bewezen dat acupunctuur bij behandelingen tegen deze ziekte wel degelijk effect heeft. Zowel vóór, tijdens als na behandelingen kan acupunctuur veel betekenen. Acupunctuur herstelt namelijk de balans tussen lichaam en geest. Dat zorgt er niet alleen voor dat je de behandelingen beter doorstaat, maar het helpt ook om bijwerkingen en klachten te verminderen. Vaak verdwijnen deze bijwerkingen en klachten gedeeltelijk. Ook komt het voor dat ze zelfs helemaal verdwijnen.

Tegen welke klachten helpt acupunctuur bij kanker?

Zoals gezegd zorgt acupunctuur rondom kankerbehandeling voor een betere kwaliteit van leven. Bovendien kan acupunctuur een goed alternatief zijn als medicijnen niet helpen. Er zijn zelfs verschillende bijwerkingen en klachten waartegen acupunctuur bij kanker werkt. Een deel van deze klachten is gerelateerd aan chemotherapie. Hoewel het in veel gevallen om fysieke bijwerkingen en klachten gaat, zijn er ook mentale bijwerkingen en klachten:

  • Braken en misselijkheid
  • Opvliegers en hevig zweten
  • Vermoeidheid
  • Gespannenheid
  • Somberheid
  • Depressie
  • Slaapproblemen
  • (Zenuw)pijn
  • Droge mond

Meer weten over acupunctuur bij kanker?

Nadat je deze informatie hebt gelezen, heb je mogelijk nog allerlei vragen. Omdat kanker een ingrijpende ziekte is, is dat heel begrijpelijk. Ben je bijvoorbeeld benieuwd wat acupunctuur in jouw situatie kan betekenen? Of heb je andere vragen over acupunctuur bij kanker? Neem voor al je vragen gerust contact met mij op. Je kunt mij bellen op 06-38321770. Ook kun je mij per e-mail bereiken, via info@acupunctuurbarendrecht.nl.

Delen