Huidproblemen kunnen je dagelijks leven aanzienlijk belemmeren
Huidproblemen kunnen je vervelend in de weg zitten: lichamelijk, emotioneel en sociaal. Ontdek hoe acupunctuur je hierbij kan helpen!
Huidproblemen
14228
post-template-default,single,single-post,postid-14228,single-format-standard,edgt-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson child-child-ver-1.0.0,hudson-ver-1.9, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive
 
Acupunctuur bij huidproblemen
mei 25 2023

Acupunctuur bij huidproblemen

Huidproblemen kunnen je vervelend in de weg zitten. Niet alleen lichamelijk, maar ook op emotioneel en sociaal gebied. Zowel de oorzaken als de klachten kunnen erg uiteenlopen. Belangrijke oorzaken van huidklachten zijn bijvoorbeeld stress, verkeerde voeding, disbalans of allergieën. Huidproblemen leveren vervelende klachten op, zoals uitslag, acné, jeuk, vlekken, pukkels of schilfers. Acupunctuur, al dan niet in combinatie met andere manieren van behandeling, kan je van deze klachten afhelpen.

De gevolgen van huidproblemen

Iedereen heeft er wel eens last van: een droge, geïrriteerde huid. Je merkt dan meteen hoe vervelend dat is: je huid jeukt en is schilferig en rood. Als je zelf ook huidproblemen hebt, dan herken je vast dat dit je dagelijks leven negatief kan beïnvloeden. Dat geldt zeker wanneer er sprake is van een ernstige huidaandoening. Niet alleen de lichamelijke ongemakken, maar ook de emotionele en sociale gevolgen kunnen behoorlijk ingrijpend zijn.

De werking van onze huid

Je huid is een orgaan. Evenals bij de andere organen zijn er factoren die de gezonde werking van je huid kunnen verstoren. Het zijn zowel interne als externe factoren die het functioneren van je huid beïnvloeden. Interne factoren zijn bijvoorbeeld:

  • Het niet goed werken van een inwendig orgaan
  • Het vasthouden van afvalstoffen
  • Een niet goed werkend immuunsysteem
  • Grote emotionele druk (verdriet, boosheid, angst, machteloosheid) of het niet kunnen / mogen uiten van emoties

Naast interne factoren zijn er zoals gezegd ook externe factoren die het gezond functioneren van je huid belemmeren. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Verkeerde eetgewoonten (voor jouw lichaam en geest)
  • Te weinig drinken
  • Teveel blootstelling aan de zon
  • Medicijngebruik
  • Gebruik van huidproducten
  • Weersomstandigheden

De meest bekende huidaandoeningen

De meest bekende huidproblemen zijn eczeem, acne, psoriasis en gordelroos. Eczeem ontstaat vaak als een allergische reactie op bepaalde stoffen. Bij acne is er sprake van een overmatige talgproductie die kleine ontstekingen veroorzaakt. Gordelroos is het gevolg van een virusinfectie en psoriasis is een chronische huidziekte. In alle gevallen leiden deze huidaandoeningen tot veel lichamelijk ongemak. Maar ook de emotionele en sociale gevolgen kunnen groot zijn. Gevoelens van schaamte en isolement en een gebrek aan zelfvertrouwen kunnen het dagelijkse leven danig verstoren.

Acupunctuur bij huidproblemen

Bij huidaandoeningen is er altijd sprake van een teveel aan energie. De energie zit opgesloten in je lichaam en zoekt een uitweg via de huid. De acupunctuur-behandeling is erop gericht dit teveel aan energie te laten afvloeien. Hierdoor neemt de ernst van je klachten snel af. Daarnaast is de behandeling gericht op het versterken van je immuunsysteem en op het herstellen van je energiebalans. Ook hierdoor nemen de klachten af. Je merkt al snel dat het leven met huidproblemen een stuk minder vervelend wordt. Hoeveel behandelingen nodig zijn, is afhankelijk van de aard, de ernst en de duur van je klachten. Neem gerust contact met me op voor meer informatie; ik help je hier graag bij.

Delen