Laat hooikoorts je lentekriebels niet langer verpesten…
Acupunctuur kan vervelende klachten bij hooikoorts verlichten en zelfs voorkomen. Laat het voorjaar maar komen!
Acupunctuur bij hooikoorts
13332
post-template-default,single,single-post,postid-13332,single-format-standard,edgt-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson child-child-ver-1.0.0,hudson-ver-1.9, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive
 
Acupunctuur bij hooikoorts
mei 18 2022

Acupunctuur bij hooikoorts

Hooikoorts kan je lentekriebels lelijk verpesten. Zodra het voorjaar doorbreekt, dringen de klachten zich vrijwel gelijk aan je op. Nies- en hoestbuien, maar ook jeukende ogen en benauwdheid: stuk voor stuk klachten waar je niet op zit te wachten. Goed om te weten: acupunctuur kan deze klachten verlichten en zelfs voorkomen. Ook bij andere allergieën biedt acupunctuur uitkomst. 

Hoe ontstaat hooikoorts? 

Als de eerste zonnestralen doorbreken, wil je niets liever dan volop van het mooie weer genieten. Maar helaas is het voorjaar niet voor iedereen een pretje. Stuifmeelkorrels van windbestuivende bomen kunnen namelijk voor vervelende klachten zorgen. Op zichzelf zijn deze korrels niet eens schadelijk. Maar als je hooikoorts hebt, ziet je lichaam deze stuifmeelkorrels wel als gevaarlijke indringers. Om deze te bestrijden produceert je afweersysteem de antistof histamine. Deze stof veroorzaakt een allergische reactie die we hooikoorts noemen. Eigenlijk is dit dus een overreactie van ons immuunsysteem. 

Klachten waar je niet op zit te wachten 

Hooikoortsklachten zijn buitengewoon vervelend. Terwijl je het liefst onbezorgd van de eerste zonnestralen wilt genieten, overheerst een gevoel van algehele malaise. Dat komt doordat de slijmvliezen van je ogen, neus en keel overprikkeld raken. Hooikoorts gaat dan ook gepaard met vervelende symptomen. Constant niezen en geïrriteerde ogen zijn bijvoorbeeld bekende hooikoortsklachten. Ook hoestbuien en benauwdheid zijn veel voorkomende hooikoortsklachten. Binnen blijven biedt soms uitkomst, maar dat is niet helaas niet altijd realistisch of om praktische redenen zelfs onmogelijk. 

Hooikoorts voorkomen of verlichten 

Gelukkig zijn er ook andere alternatieven om de overlast van hooikoortsklachten en andere allergische reacties tegen te gaan. Eén van de oplossingen is acupunctuur. Acupunctuur richt zich zowel op de klachten zelf als op je afweermechanisme. Daardoor kan acupunctuur niet alleen de klachten verlichten, maar hooikoorts ook voorkomen! Mijn advies is om ruim vóór het voorjaar met de behandelingen te beginnen. Dan werkt je afweermechanisme tijdens het voorjaar optimaal en zul je daardoor nauwelijks of zelfs geen klachten meer hebben. Bovendien kun je tijdens het seizoen nog kiezen voor een nabehandeling. Neem voor meer informatie gerust contact met me op! 

Delen