Acupunctuur bij angst: voor een sterk verbeterde kwaliteit van leven
Angstgevoelens kunnen ervoor zorgen dat u de deur zelfs niet meer uit durft en geïsoleerd raakt. Acupunctuur bij angst helpt!
Acupunctuur bij angst
12902
post-template-default,single,single-post,postid-12902,single-format-standard,edgt-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson child-child-ver-1.0.0,hudson-ver-1.9, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive
 
Acupunctuur bij angst
okt 25 2021

Acupunctuur bij angst

Acupunctuur bij angst is een succesvolle therapie die helpt te voorkomen dat angst uitgroeit tot een angststoornis. Met deze behandeling zorgen we ervoor dat we angstige gevoelens verminderen. Dat doen we door kleine naaldjes te zetten. Daardoor kan het lichaam beter ontspannen. Zeker in deze tijden is angst een actueel thema. Met acupunctuur bij angst zorgen we dat je meer rust ervaart en meer vertrouwen krijgt. 

Wat is angst? 

Angst is een natuurlijke emotie, die zich voordoet bij gevaarlijke situaties. Iedereen krijgt in het leven wel met angst te maken. Normaliter verdwijnt de angst vanzelf zodra het gevaar is geweken. Er zijn echter ook situaties waarin er sprake is van een angststoornis. Daarbij houdt angst lang aan of ervaart iemand angst in ongevaarlijke omstandigheden. In deze situaties blijft het lichaam signalen afgeven dat er gevaar dreigt. Daardoor voelen mensen zich soms angstig, terwijl daar geen reden voor is. Acupunctuur kan bij deze situaties helpen om de gevoelens van angst te verminderen. 

Symptomen van angst 

Angst kan zich uiten in allerlei symptomen. Mensen krijgen bijvoorbeeld last van misselijkheid, duizeligheid of benauwdheid. Ook hyperventilatie, hartkloppingen en een gevoel van verlamming zijn symptomen van angst. Angst kan zelfs zo sterk worden dat het zorgt voor depersonalisatie (waarbij je het gevoel hebt dat je het contact met jezelf kwijtraakt) of paniekaanvallen. Daarbij kun je het gevoel hebben dat je alle controle verliest of bang zijn om te overlijden. Angst kan dan ook een flinke impact hebben op het dagelijks leven. Door angst om de deur uit te gaan of sociale contacten te onderhouden, raken mensen zelfs geïsoleerd. In dergelijke gevallen is er sprake van een angststoornis. 

Hoe werkt acupunctuur bij angst? 

Acupunctuur is een effectieve manier om gevoelens van angst te verminderen. Door kleine naaldjes te zetten reageert je lichaam minder heftig op situaties die angstgevoelens veroorzaken. Je lichaam gaat meer ontspannen en het angstgevoel vermindert of verdwijnt zelfs helemaal. De praktijk leert dat een aantal behandelingen met acupunctuur zorgt dat je meer rust, meer vertrouwen en minder angst ervaart. Situaties die voorheen zorgden voor angstige gevoelens, doen dat niet langer, waardoor je weer prettiger kunt leven. 

Meer weten over acupunctuur bij angst? 

Ervaar jij symptomen van angst en belemmeren deze gevoelens je om rustig en normaal te leven? Ik help je graag om op een natuurlijke wijze van je klachten af te komen. Neem voor meer informatie en al je vragen over acupunctuur bij angst gerust contact met me op; ik neem graag de tijd voor je.

Delen