Bruxisme behandeling nodig? Acupunctuur pakt bruxisme bij de kern aan
Veel behandelingen bestrijden slechts de gevolgen. Acupunctuur is een effectieve behandeling die bruxisme bij de oorzaak aanpakt. Ik help je graag!
Bruxisme behandeling
12380
post-template-default,single,single-post,postid-12380,single-format-standard,edgt-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson child-child-ver-1.0.0,hudson-ver-1.9, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive
 
Behandeling bruxisme
apr 21 2021

Acupunctuur als behandeling tegen bruxisme

Acupunctuur is een effectieve behandeling tegen bruxisme, zoals een herhaalde activiteit van de kaakspier ook wel heet. Ogenschijnlijk lijkt bruxisme misschien relatief onschuldig, maar schijn bedriegt: bruxisme kan wel degelijk verstrekkende gevolgen hebben. Daarom is het goed om bij bruxisme tijdig naar een goede behandeling op zoek te gaan. Acupunctuur is daar een goed voorbeeld van. 

Tandgerelateerde symptomen van bruxisme

Er zijn diverse symptomen die kenmerkend zijn voor bruxisme. Het knarsen of klemmen van tanden is één van de meestvoorkomende symptomen. Dit kan zelfs zoveel geluid maken dat je partner er ’s nachts wakker van wordt. Dit blijft vaak niet zonder gevolgen. Tanden die afslijten, afvlakken of zelfs breken zijn bijvoorbeeld ook symptomen van bruxisme. Doordat tandglazuur afslijt, komen diepere lagen van je tanden bloot te liggen en worden ze gevoeliger, met alle gevolgen van dien.

Overige symptomen van bruxisme

Bruxisme uit zich niet alleen in tandgerelateerde klachten. De ernstige spanning op je kaakspier kan ook leiden tot bijvoorbeeld hoofdpijn, oorpijn, chronische gezichtspijn en stijve spieren. Veel mensen met bruxisme hebben door de hoge kaakspanning bijvoorbeeld last van stijve schouders of een stijve kaak of nek. Pijn door bruxisme kan zo intens en heftig zijn dat het je dagelijks functioneren flink kan belemmeren.

Acupunctuur, de behandeling die bruxisme bij de kern aanpakt

Veel behandelingen tegen bruxisme bestrijden slechts de gevolgen of symptomen van bruxisme. Een bitje bijvoorbeeld beschermt weliswaar je gebit, maar lost bruxisme niet altijd op. In tegenstelling tot die behandelingen pakt acupunctuur niet slechts de symptomen, maar juist de oorzaak van bruxisme aan. De oorzaak van bruxisme schuilt namelijk vrijwel altijd in emoties als spanning, woede, frustratie, stress of onrust. Met acupunctuur helpen we je niet alleen deze emoties te controleren, maar ook daaraan gerelateerde klachten als bijvoorbeeld bruxisme.

Kies voor een effectieve behandeling tegen bruxisme

Als je op zoek bent naar een behandeling tegen bruxisme, zijn daar veel mogelijkheden voor. Acupunctuur is één van de weinige behandelingen die bruxisme bij de kern aanpakken. Ben je benieuwd welke mogelijkheden acupunctuur biedt, of heb je nog andere vragen? Neem gerust contact met mij op. Telefonisch kun je mij bereiken via 06-38321770, maar je mag me ook mailen via info@acupunctuurbarendrecht.nl.

Delen